MTB Route Arnhem/Veluwezoom – 52 kilometer

De route is gemarkeerd met houten palen met gele plaatjes met daarop in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Verder zijn er witte bordjes met zwarte pijlen voor de overige voor mountainbikers geschikte paden en geel/witte bordjes met zwarte pijlen voor verbindings- en aanrijroutes. De route is in twee richtingen bewegwijzerd.

Je kunt de route starten bij Arnhem Veluwezoom  https://drive.google.com/open?id=1yl0WiXvXqCTwTFy6c4i_AJMNThuoe9Bp&usp=sharing

Als je deze link wil gebruiken op je telefoon open deze link in een nieuw tabblad(vinger in gedrukt houden op url) of je knipt en plakt deze daarna word hij geopend in Google Maps. Gebruik onze telefoonhoes met bevestiging voor op de mtbs. De hoes is makkelijk afneembaar van de stuurhouder. Voor digitale routekaarten van mtbea.(zie reserveren)

MTB routes via google eenvoudig in gebruik en de paden zijn makkelijker te vinden tijdens jouw rit.

Over de omgeving
Natuurmonumenten heeft bijna 1000 paaltjes geplaatst om een 52 kilometer lange route voor terreinfietsers te creëren. Het gebied bevat in totaal zo’n 100 kilometer aan MTB-paden. Deze route voert vanaf het Rozendaalse veld langs de dorpen Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren en Loenen. Nationaal Park Veluwezoom bestaat niet alleen uit bossen en heidevelden, maar ook uit restanten stuifzand. De centrale en noordelijk gelegen bossen en heidevelden zijn ruig; daar overheerst de stilte en bepalen natuurlijke processen het landschap. In het zuidelijke deel grenzen de uitgestrekte heidevelden, bossen en landgoederen aan zeven dorpen. Hier bevinden zich dan ook de meeste recreatieve voorzieningen.

 

De route volgt regelmatig wandelpaden, maar daarnaast wijkt deze ook af naar ruigere stukken. Dit gebied is voor Nederlandse begrippen erg heuvelachtig en de beklimmingen en afdalingen in deze route variëren dan ook sterk. Ook zijn er grote gedeeltes dwars over de heide om vervolgens weer in het bos te verdwijnen. Al met al is het een pittige route, met veel klimmetjes, scherpe bochten, maar ook lange vlakke stukken. Met name van Velp tot Eerbeek is de route erg uitdagend door de vele hoogteverschillen, terwijl de route in het noordelijke stuk kronkelt over de Loenermark waar je van vergezichten kunt genieten.

 

Download hier het GPS track bestand

MTB Route Arnhem/Oosterbeek – 37 kilometer

De route is gemarkeerd met houten palen met in het zwart (op een gele achtergrond) het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De verbindings- en aanrijroutes zijn aangeduid met hetzelfde symbool maar nu tegen een geelwitte achtergrond.Ongeveer halverwege is parallel aan de spoorlijn een verbindingsroute gemaakt (in twee richtingen bewegwijzerd) zodat je ook kleinere rondjes van 14 en 16 kilometer kunt maken. Tevens is er bij de Kemperbergerweg een verbindingsroute naar de 52 kilometer lange route in Rheden.

Je kunt de route o.a. starten bijArnhem Oosterbeek www.mhttps://drive.google.com/open?id=1WTaZ8sRmCi4JbAjU2eEaHjgGblhPTtW0&usp=sharing

Als je deze link wil gebruiken op je telefoon open deze link in een nieuw tabblad(vinger ingedrukt houden op url) of je knipt en plakt deze daarna word hij geopend in Google Maps. Gebruik onze telefoonhoes met bevestiging voor op de mtbs. De hoes is makkelijk afneembaar van de stuurhouder. Voor digitale routekaarten van mtbea.(zie reserveren)

MTB routes via google eenvoudig in gebruik en de paden zijn makkelijker te vinden tijdens jouw rit.

Over de omgeving
De route is gelegen in de bossen en heide van de Zuidwestelijke Veluwe. In de zuidelijke lus zit het meeste hoogteverschil. Je komt o.a. langs Oosterbeek en via de befaamde de Italiaans weg klim je naar boven richting Heveadorp. Verder passeer je Heelsum en Wolfheze. Ook de fraaie landgoederen Mariendaal en Warnsborn worden niet overgeslagen. Soms moet je even pittig klimmen, want ook hier zijn er hoogteverschillen. De route gaat over een aantal zandwegen, door bossen en weilanden, met hier en daar een stukje singletrack.

 

Download hier het GPS track bestand

Show Buttons
Hide Buttons
DutchEnglishGerman