MTB Route Arnhem/Veluwezoom – 47,2 kilometer

1. De route met de klok mee (ClockWise, CW) is een GROEN gemarkeerde gravelroute geworden, over de brede paden en fietspaden. Deze route vermijdt de singletracks: gewoon lekker doorfietsen en genieten van de natuur. Voor iedereen die graag geniet van ongecompliceerde onverharde paden door het prachtige gebied. (maar uiteraard niet beperkt tot de kromme sturen)
2. De hoofdroute tegen de klok in (CCW) is veranderd in de Blauwe MTB route, inclusief de singletracks. De rijrichting op de belangrijke single track ter hoogte van de Burgemeester Bloemersweg (Mayor Flower Trail) is zuid-noord. De brede paden op de blauwe route blijven tweerichtingsverkeer, ook het deel tussen de Lappendeken en de Niner Shooting Mountain (brug over de Holleweg).
3. Dit heeft (minimale) impact op de rode lussen, hoewel die al grotendeels eenrichtingsverkeer waren geldt het volgende:
Teerose, Granny en Egyptian Emma
Op de rode lus ter hoogte van de Brandtoren (bij kenners bekend als de Teerose, Granny en Egyptian Emma) is de rijrichting nu met de klok mee (dus voor Teerose en Granny bergaf, Egyptian Emma bergop). Dit betekent dat deze singletracks tegen de klok in GEEN aanrijroute meer zijn naar de Groene of Blauwe route. De hoofd routes kunnen via de fietspaden bereikt worden.
Het blijft WEL mogelijk om de Granny trail te lussen middels het klim-pad, dus op de splitsing van de Granny naar de switchbacks / terug naar de klim kun je nog steeds linksaf omhoog, richting de stammen-trap, om zo de afdaling nog een keer te doen.
Niner Shooting Mountain
Het enige stukje rode route dat vooralsnog wél twee richtingen op blijft is het eerste gedeelte van Niner Shooting Mountain (tussen het klaphek en de splitsing), hier blijft die situatie ongewijzigd. Hou hier dus rekening mee!

MTB Route Arnhem/Oosterbeek – 37 kilometer

De route is gemarkeerd met houten palen met in het zwart (op een gele achtergrond) het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De verbindings- en aanrijroutes zijn aangeduid met hetzelfde symbool maar nu tegen een geelwitte achtergrond.Ongeveer halverwege is parallel aan de spoorlijn een verbindingsroute gemaakt (in twee richtingen bewegwijzerd) zodat je ook kleinere rondjes van 14 en 16 kilometer kunt maken. Tevens is er bij de Kemperbergerweg een verbindingsroute naar de 47,2 kilometer lange route in Rheden.

Je kunt de route o.a. starten bij Arnhem Oosterbeek

Over de omgeving
De route is gelegen in de bossen en heide van de Zuidwestelijke Veluwe. De route bestaat uit twee lussen

Noordelijke lus (Oosterbeek/Schaarsbergen) Op de noordelijke lus kom je over het terrein van Papendal. Zuidelijke lus (Oosterbeek/Doorwerth) In de zuidelijke lus zit het meeste hoogteverschil. Je komt o.a. langs Oosterbeek en via de befaamde de Italiaans weg klim je naar boven richting Heveadorp. Verder passeer je Heelsum en Wolfheze. Ook de fraaie landgoederen Mariendaal en Warnsborn worden niet overgeslagen. Soms moet je even pittig klimmen, want ook hier zijn er hoogteverschillen. De route gaat over een aantal zandwegen, door bossen en weilanden, met hier en daar een stukje singletrack.

Call Now Button
Show Buttons
Hide Buttons